Omschrijving

Transformatieproject “Bright”

In 2020 is het oorspronkelijke hoofdkantoor van Hamilton Bright getransformeerd van kantoor naar een object met een strakke bedrijfsruimte op de begane grond, inclusief een fantastische bar, en twee moderne appartementen op de verdiepingen.

Voor High Five Real Estate is dit een van de meest bijzondere objecten vanwege de waardevolle geschiedenis die het pand heeft voor de familie Diekstra.

Geschiedenis

De Prins Hendrikkade 29 kent een rijke geschiedenis voor de familie Diekstra. Vader Harry kocht dit object begin jaren tachtig en gebruikte dit als opslag voor textielgoederen. Dochter Paola gebruikte een deel van het pand als uitbreiding voor Bar ’t Pantoffeltje, dat zij samen met man Ype in die tijd runde. Deze populaire kroeg kreeg daarmee en tweede gedeelte, dat ieder weekeinde volop gebruikt werd.

In het jaar 2000 startte zoon Egon Diekstra samen met een partner het bedrijf Hamilton Bright op deze locatie. Letterlijk werd het barretje het eerste kantoor, van het bedrijf dat in 2017 werd overgenomen door een wereldwijd Amerikaans bedrijf. Op dat moment werkten er 2.500 medewerkers voor Hamilton Bright.

In 2010 nam Hamilton Bright, dat op dat moment al op meerdere locaties in de Benelux gevestigd was, afscheid van deze locatie en verhuisde naar de Wagenmakersstraat in Sneek.

De PH29 werd in 2021 volledig vernieuwd. Het barretje is helemaal modern gemaakt, waarbij nog altijd de ‘afdruk’ van Hamilton Bright zichtbaar is. Internetbedrijf Divites en ontwerpbureau Mayd zijn hier actief. Naast een prachtige vergaderruimte kunnen in dit pand met gemak zes bureauplaatsen gevestigd worden.

Daarnaast is de oorspronkelijke bedrijfsruimte op de 1e en 2e verdieping getransformeerd naar 2 moderne appartementen.

Het object bevat nu 2 appartementen en 1 bedrijfsruimte met een bijzondere bar.

Het is voor HFRE een van de meest bijzondere objecten.

Kenmerken

Bouw

Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1870
Specifiek Gerenoveerd in 2020

Energie

Energielabel C

Parkeerplaatsen

Parkeerplaatsen Betaald parkeren en parkeervergunningen