Aanbod

Kruizebroederstraat

Omschrijving

Het project aan de Kruizebroederstraat is een transformatie project waarbij High Five Real Estate een onderdeel van het “Old Burger Weeshuis” en het bijbehorende administratiekantoor gaat transformeren naar 6 fraaie, en duurzame appartementen voor de sociale huursector. Het Rijksmonument zal volledig gasloos worden gemaakt en worden voorzien van een grote hoeveelheid zonnepanelen.

Dit onderdeel van het rijk gedecoreerde rijksmonument uit 1919 is ontworpen door architect Nicolaas Molenaar, leerling van Pierre Cuypers die bekend is als architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Nicolaas Molenaar heeft een groot deel van zijn leven in Sneek gewoond.

Het hoekpand is in vormentaal een soberder variant van het Neo-Renaissancistische administratiekantoor en bevat in haar huidige staat vier appartementen waarvan 1 appartement ook een lange tijd een commerciële functie heeft gehad. Het gezamenlijke erf wordt door een gemetselde muur, met een poort tussen het pand en Kruizebroederstraat 36, begrensd. Tussen dit pand en het administratiekantoor is een kleine ingesloten buitenplaats. Nummer 34 is de oorspronkelijke conciërge-woning van het administratiekantoor. De woning is nog steeds verbonden met het buurpand.

 

Kenmerken

Status In ontwikkeling

Bouw

Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1919
Specifiek Rijksmonument

Oppervlakte en inhoud

Oppervlakte 330m2

Energie

Energielabel G

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen Betaald parkeren en parkeervergunningen