Aanbod

Stadslogement De Vooruitgang

Bekijk de promo

project “De Vooruitgang”

Omschrijving

Welkom bij De Vooruitgang, een uniek stadslogement met een rijke historische achtergrond, gelegen aan de schilderachtige Singel in het hart van Sneek. Ons gebouw, oorspronkelijk een bruisend pakhuis daterend uit de tijd dat de Singel nog een levendige gracht was, heeft goederen verwelkomd uit alle hoeken van Friesland via waterwegen zoals De Geau, De Houkesleat, De Franekervaart, De Swette en De Oudvaart.

Deze vijf luxe appartementen, vernoemd naar de wateren die ooit bijdroegen aan de bloei van Sneek, weerspiegelen de geschiedenis en vooruitgang van de stad. De architectuur van de Singel weerspiegelt een verdeling in welvaart; de oostzijde pronkt met rijke en hoge bebouwing terwijl de westzijde, traditioneel bekend als Achterom, gekenmerkt werd door minder rijke panden, waaronder vele pakhuizen en kleine woonhuizen. Deze kant van de Singel diende als aanvoerroute voor goederen naar de koopmanswoningen aan het Grootzand.

In 1952 werd de gracht gedempt, waardoor de Singel transformeerde naar een brede straat. Singel 27 heeft door de jaren heen diverse functies gehad, waaronder een distributiecentrum voor Poiesz Supermarkten in de jaren ’60 en ’70. In 1992 werd het pand aangekocht door Harry Diekstra, wiens familiebanden met de Poiesz familie het pand ‘in de familie’ hielden. Tot 2022 diende het gebouw als opslag- en winkelruimte voor Devo aan het Grootzand.

In 2023 namen Harry en zijn broer Egon het besluit om dit historische pakhuis te transformeren naar vijf schitterende appartementen. Met deze metamorfose is de oorspronkelijke naam ‘De Vooruitgang’, voorheen de naam van Devo, in ere hersteld. Bij De Vooruitgang ervaart u het comfort van modern wonen, gecombineerd met de charme van een pand dat getuige is geweest van eeuwen Sneker handel en wandel. Onze appartementen bieden een perfecte thuisbasis om de rijke geschiedenis en levendigheid van Sneek te verkennen en te beleven.

Kenmerken

Bouw

Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1870
Specifiek Volledig gerenoveerd in 2024
Energielabel A

Parkeerplaatsen

Parkeerplaatsen Betaald parkeren, parkeervergunningen, en gratis parkeergarage op 200m loopafstand