Projecten

Simmerdyk 2, Sneek

Omschrijving

Sinds de jaren 80 was hier Drukmediaan gevestigd en later werd dit Keetman Druk+print, een partner van Empatec. Keetman is inmiddels gevestigd aan de Koperslagerstraat in Sneek. Het pand kwam te koop te staan waarbij de status zoals die was, volledig geaccepteerd moest worden. High Five Real Estate heeft vervolgens aan Bouwbedrijf Bootsma uit Tirns de opdracht gegeven om het pand volledig te renoveren en geschikt te maken voor Fitplan Sport-medisch centrum (fysio- en manuele therapie, echografie/shockwave, fitness en coaching).

Wat ooit een drukkerij was met zware machines, drukinkt, dozen en veel papier moest worden omgevormd tot een fijne plek voor alles op het gebied van gezondheid van lichaam en geest. Het resultaat mag er zijn! Naast Fitplan maken er tal andere gespecialiseerde bedrijven deel uit van deze bijzonder mooie locatie, waaronder (kinder)bekkenfysiotherapie Marielle Gielen, Pedicure Salon Nail en Food Care Sneek, De Jong Oefentherapie Cesar, acces-bars, coaching en facelift, Pytheas persoonlijke groei, Chiropractie Sneek, en Vinyasa yogastudio Yoga-flows.

High Five Real Estate heeft verder CBB (Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden) de mogelijkheid gegeven om – zonder huurkosten – van deze locatie gebruik te blijven maken om Friestalige boeken in te spreken. Het CBB is een gesubsidieerd instituut dat al sinds jaar en dag ‘gratis’ werd gefaciliteerd door Empatec.

Sinds maart 2020 is de verbouwing helemaal afgerond en ondertussen zijn alle ruimtes in gebruik. Het pand heeft de naam @deDyk gekregen.

Gezien duurzaamheid een grote rol speelt in de keuzes die HFRE maakt is er besloten om het gebouw volledig te voorzien van zonnepanelen op het dak, wordt het gebouw mechanisch geventileerd, is het gebouw grotendeels opnieuw geïsoleerd, én daarnaast voorzien van HR++ glas. Door deze investeringen beschikt het gebouw over energielabel A++.

 

Kenmerken

Bouw

Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1982
Specifiek Volledig gerenoveerd in 2020

Energie

Energielabel A++